[pic=76_1295537900.JPG][pic=76_1295537876.JPG][pic=76_1295537833.JPG][pic=76_1295537758.JPG]Donderdag stelden de bedrijven Laeta Mensa catering, Henco, Printconcept, accordeonist Ludo Mariën en het orkest Brass-aux-Saxes (Westerlo) in het Bedrijvencentrum 'Temperament' voor.Ze lanceren gezamenlijk op 14 april ‘Temperament’, een gloednieuwe netwerkformule voor bedrijven in het VITO te Mol. Het event combineert, als één van de eerste in de Kempen, zakelijk netwerken met cultuur en culinaire ervaringen. ‘Temperament’ wil zich op de kaart zetten als ‘de strafste netwerkformule voor bedrijven’.Initiatiefnemer Wim De Groof uit Herentals : 'Sportmanifestaties zijn goed ingeburgerd in het economische netwerkcircuit. Bedrijven stappen evenwel minder vaak naar de bestaande cultuurhuizen, concerten of voorstellingen. De nieuwe bedrijfsformule ‘Temperament’ is dankzij zijn opzet en programma op maat gesneden van bedrijven die hun netwerk willen versterken in een inspirerend kader. Met ‘Temperament’ kunnen bedrijven klanten en relaties met affiniteit voor lifestyle, kunst en gastronomie een gepaste formule aanbieden' aldus Wim De Groof.[b]Nieuw concept netwerking[/b]‘Temperament’ serveert tijdens de starteditie op 14 april in het VITO in Mol vanaf 19u30 een pittige podiumperformance met de Molse accordeonist Ludo Mariën (solist met o.a. Luciano Pavarotti & Claron McFadden/hoofddocent Conservatorium Antwerpen) en blazersensemble Brass-aux-Saxes (wereldkampioen fanfareorkesten). Chef-kok Rick Fonteyn, zaakvoerder van bedrijfscateraar Laeta Mensa catering services, bemant vervolgens het fornuis tijdens de ‘Eat&Greet’, een hoogstaand walking dinner met smaken uit vier windstreken.[b]Op maat van bedrijven[/b]De periode (april), de dag (donderdag), de locatie (Conferentiezaal Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek) en het programma zijn afgestemd op het bedrijfsleven. Een formule met gereserveerde parkeerplaatsen, persoonlijke ontvangst, welkomstdrankje, vestiaire, programmabrochure, VIP-seats, walking dinner, kennismaking met de artiesten en een afscheidsgeschenk, laat niets aan het toeval over.Voor de eerstvolgende jaren engageerden de organisatoren Liebrecht Vanbeckevoort, laureaat Koningin Elisabeth-wedstrijd voor piano, trompettist Sergei Nakariakov (Rusland) en rasmuzikant Jan De Smet (De Nieuwe snaar). Rick Fonteyn gaat de uitdaging aan om zijn kookkunsten op eenzelfde hoog niveau te beoefenen.[b]Inspirerende samenwerking[/b]De samenwerkende partners (Laeta Mensa, Henco, Printconcept, Ludo Mariën en Brass-aux-Saxes) slaan met ‘Temperament’ mentale bruggen tussen bedrijfsleven en cultuur. Een orkest laten samenspelen is immers inspirerend voor een bedrijfsleider. Net als een dirigent geeft hij leiding en coaching, maar zijn het zijn medewerkers die het moeten doen. Anderzijds kunnen artiesten waardevolle knowhow opsteken om als ‘culturele ondernemers’ nieuwe markten aan te boren en steeds innovatief te werk te gaan.